Gelekte RDR2-screenshot is van mmo Wild West Online | Gamer.nl

Gelekte RDR2-screenshot is van mmo Wild West Online | Gamer.nl

Een zogenaamd gelekte screenshot van Red Dead Redemption 2 blijkt afkomstig van de mmo Wild West Online.

Gisteren werd een screenshot geanalyseerd op diverse internetfora waarbij werd aangenomen dat het afkomstig was uit Rockstar's aankomende westerngame. Nu blijkt dat het komt van een mmo voor pc die later deze maand op Kickstarter verschijnt.


"We willen een grote, open Wilde Westen-game maken in mmo-vorm, waar mensen echt in kunnen leven", aldus Stephan Bugaj, de creative vicepresident van uitgever DJ2. "Hier is een publiek voor die vooralsnog niet op pc wordt verzadigd." Bugaj bedoeld daarmee dat de originele Red Dead Redemption nooit op pc is verschenen. Ook het tweede deel is nog niet voor pc aangekondigd.

De game wordt ontwikkeld door de nieuwe studio 612 Games, met werknemers die aan League of Legends en Crysis hebben gewerkt. De PvP mmo laat spelers kiezen uit een specialisatie (waaronder verzamelaar en boer) en bevat een economisch systeem. Ook zit er een wettelijk systeem in de game waarbij mensen die misdaden begaan sterren verdienen en een bedrag op hun hoofd krijgen. Andere spelers kunnen er dan voor kiezen om op deze spelers te jagen.

De Kickstarter gaat als het goed is op 26 mei online en er wordt 250.000 dollar gevraagd. De game moet later dit jaar al verschijnen.

Media has no description
Media has no description

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou