Nieuws
Nintendo Switch

Gelekt Switch-document noemt online data-opslag en specs

Ook de grootte van de cartridges en online-mogelijkheden worden genoemd.

Geschreven door Jacco Peek op
Op Reddit is een document van de Nintendo Switch opgedoken die specificaties en andere features noemt. Zo staat er dat savefiles online kunnen worden opgeslagen, het systeem een sociaal platform krijgt en het maken van online groepen ondersteunt.

Het document is afkomstig uit het ontwikkelproces van de Switch en komt uit juli 2016. Wellicht dat enkele van deze aspecten in de tussentijd zijn gewijzigd, maar een deel van de genoemde aspecten komt overeen met wat Nintendo in de tussentijd heeft aangekondigd.

Het document noemt bijvoorbeeld een aantal interessante kenmerken van de hardware. Zo wordt HD Rumble 'linear resonant actuator' genoemd en zou de Switch een lockscreen, quick menu en toetsenbord met voorspellende tekst bevatten. Daarnaast kunnen gebruikers een arsenaal aan instellingen wijzigen, zoals controller management, NFC en bluetooth. Hierbij kunnen ook Mii's gecreëerd worden, die meer opties voor aankleding zouden krijgen.

Ook noemt het document een aantal dingen die al bevestigd waren, zoals het ontbreken van een internetbrowser en het lokaal aan elkaar koppelen van maximaal acht exemplaren. De cartridges die Nintendo gebruikt moeten een opslagruimte hebben van 1GB tot 32GB . De X1 Maxwell-soc van Nvidia is volgens het document de gebruikte processor in de uiteindelijke versie van de Switch.

Tot slot wil Nintendo het online netwerk uitbreiden met een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo zou data optioneel online kunnen worden opgeslagen, zouden spelers via matchmaking blijvende groepen kunnen maken, met bijbehorende ranking. Ook zou de Switch een applicatie krijgen, genaamd Subscriber, die dient als sociaal platform om informatie over bepaalde onderwerpen te delen.

Bekijkhier de volledige Reddit-post met alle informatie. Hieronder zijn een aantal afbeeldingen uit het gelekte document te zien.

Bron: Reddit

Dit artikel delen:

Lees meer

Winter update voor Battlefield 1 verhoogt level cap en meer Disney verbreekt banden met PewDiePie na discriminatie
4

Reacties op: Gelekt Switch-document noemt online data-opslag en specs

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Lord Ganon

  • 14 februari 2017 10:08
  Altijd leuk om te speculeren. Er zullen ongetwijfeld een aantal dingen inmiddels gesneuveld zijn. Nog maar een paar weken, dan weten we meer! :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  The Chosen One

  • 14 februari 2017 10:13
  Fijn dat we dit soort dingen lekker ver van te voren van Nintendo krijgen te horen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MikkelE30

  • 14 februari 2017 10:27
  @The Chosen One Het kan nog, hij is nog niet uit.. Alle pre-orders zijn al uitverkocht, dus tegen de tijd dat je er 1 zo uit de winkel kunt halen is alle informatie wel bekend.

  Nintendo staat er natuurlijk ook wel bekend om nagenoeg niks prijs te geven over hen consoles.. en zeker geen specs.

  Moet wel zeggen dat ik zelf ook wel met smart zit te wachten op meer info.. Maar toch :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  The Chosen One

  • 14 februari 2017 11:46
  @MikkelE30 Mja, dit is maar 1 van de vele punten net zoals het online gebeuren ineens betaald wordt na X maanden etc, allemaal info die je toch echt van te voren hoort te weten.
  Niet ineens net voor de console uitkomt, en dan mogelijk ook nog via "lekken",

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.