Gegevens van 1,3 miljoen Sega Pass-gebruikers gestolen | Gamer.nl

Gegevens van 1,3 miljoen Sega Pass-gebruikers gestolen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sega heeft alle wachtwoorden van zijn gebruikers gereset, en roept consumenten op om hun wachtwoord van andere diensten ook aan te pa en, als ze daar dezelfde combinatie van wachtwoord en e-mailadres gebruiken. Hoe goed de wachtwoorden waren beveiligd, is niet duidelijk. Volgens Sega stonden ze in ieder geval niet als ongecodeerde tekst op zijn servers.

De uitgever benadrukt dat creditcardgegevens wel veilig zijn. De online dienst is momenteel offline gehaald om de beveiliging te kunnen verbeteren. Wanneer het weer beschikbaar is, is nog onbekend. Ook doet Sega onderzoek naar wie verantwoordelijk is geweest voor het hacken van zijn Sega Pa -servers.

LulzSec

Hackersgroep Lulz Security (LulzSec), die onlangs regelmatig in het nieuws geweest is voor het hacken van verschillende websites en het publiceren van buitgemaakte persoonsgegevens, zegt niet betrokken te zijn bij de hack van Sega Pa . In plaats daarvan toont LulzSec op Twitter juist sympathie voor Sega. "We willen jullie helpen de hackers die jullie hebben aangevallen te vernietigen. We houden van de Dreamcast, deze mensen worden gepakt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou