De officiële site van de enige videokaart-bakker Nvidia is geupdate met een tekstje over de GeForce3 in samenwerking met de Cipher engine, de door Synaptic Soup in elkaar gezette gameaorta die onder meer gebruikt zal worden in de fantasy racer Crazy Car Championship.

Naast het stuk van Nvidia over hoe goed de engine is en van Synaptic Soup hoe goed en snel de GeForce3 wel niet is, zijn er ook een aantal nieuwe screenshots geplaatst, die er werkelijk om op te eten uit zien.“Cipher gives our artists all the control they could need over the look of a game via a high level shader language. When we realised that the GeForce3 would be able to hardware accelerate almost all of the operations that can be performed in this language we were extremely excited”, says Rik Heywood, Technical Director for Synaptic Soup. “Since the GeForce3 is able to accelerate so much of our graphics pipeline, it frees up a lot of other resources to providing better audio, AI and gameplay. We have been able to increase the number of computer controlled cars in Crazy Car Championship to create a more action packed game. We have also been able to add in loads of extra visual effects that simply would not have been possible before the GeForce3.”

Dat de graphics mooi zijn hebben we nu wel door, maar hoe zit het met de gameplay van de game? Synaptic Soup heeft nog nooit een game gemaakt en is vooral gespecialiseerd in het maken van een engine. De reden waarom ze het spel maken is dan ook het aantonen van de mogelijkheden van de engine. Als dat maar goed gaat..