Tijdens een interview met Marc Whitten, de manager van Xbox Live, is meer gebleken over de toekomst van het netwerk, met enkele opvallende nieuwtjes. Ten eerste zal er geen Dashboard update verschijnen deze lente. Afgelopen jaren bracht Microsoft altijd een lente- en herfst-update uit, maar dat lijkt nu dus verleden tijd. Volgens Whitten ligt de focus momenteel bij het verbeteren van de infrastructuur van het netwerk en is er dus geen tijd voor een volledige update.

Maar niet getreurd, want er komen wel degelijk veranderingen. Zo zal Microsoft een nieuwe Digital Rights Management licentie gaan gebruiken, waarmee het mogelijk wordt om een licentie voor een arcade game over te zetten naar een andere console. Tot nu toe moest iedereen die zijn console moest laten vervangen, verbinding zoeken met Xbox Live om zo zijn Xbox Live Arcade spelletjes weer te kunnen spelen, maar binnenkort zal dat dus niet meer nodig zijn.

Daarnaast verandert er nog iets voor de Xbox Live Arcade games. Spelletjes die ouder zijn dan zes maanden, volgens de site metacritic een gemiddelde score van een zesenhalf hebben gehaald en door minder dan zes procent van de gebruikers die de demo geprobeerd hebben gedownload zijn kunnen van het netwerk gehaald worden, om zo de Arcade iets minder vol te maken. Ook gaat Microsoft een nieuwe studio oprichten die zich volledig op het maken van online software voor Xbox Live gaat richten, zodat ze het bedrijf meer betrokken is met wat er op het netwerk verschijnt. Al met al niet zulke grote veranderingen als we misschien zouden hebben gehad met de lente-update, maar het is in ieder geval iets.