Geen Xbox 360-games meer via Games with Gold vanaf oktober

Geen Xbox 360-games meer via Games with Gold vanaf oktober

Vanaf oktober ontvangen Xbox Live Gold-leden geen gratis Xbox 360-games meer bij hun abonnement.

Met Xbox Live Gold ontvangen spelers op dit moment maandelijks een aantal gratis games, waaronder Xbox 360- en Xbox One-games. Deze vallen onder de noemer 'Xbox Games with Gold'.

Hier gaat in oktober verandering in komen. Eurogamer schrijft dat Microsoft een e-mail naar leden heeft gestuurd waarin staat dat Xbox 360-games vanaf oktober geen onderdeel meer van deze service uitmaken. Vanaf dat moment worden maandelijks alleen Xbox One-games gratis geleverd. 

Een woordvoerder van het bedrijf heeft dit inmiddels ook bevestigd aan VGC. "We kijken altijd naar de manieren om de Xbox-ervaring aan te passen op feedback van de gemeenschap en aangepaste prioriteiten binnen het bedrijf. We zijn aan het einde gekomen van onze opties wat betreft games uit het verleden vanwege licenties en technische limieten. We blijven ons richten op het uitbrengen van Xbox One-games via Games with Gold."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik denk een eerste goede stap. Er hangt al een tijdje een negatieve tendens rondom de gold games. Waar het vroeger echt een mooi extraatje was met soms hele vette games is het schrapen al een tijdje aan de gang. En aangezien de huidige vorm van digitaal communiceren tegenwoordige voor een groot deel bestaat uit schelden en zeiken op alles en nog wat .. (echt waar, waarom heeft iedere idioot tegenwoordig een mening en waarom wil iedereen die mening online delen alsof het de waarheid is..? brrr) is het spreekwoordelijke gegeven paard niet in de bek kijken al lang niet meer van toepassing. Er komt iedere keer zoveel negativiteit bij kijken dat ik al een tijdje zeg/denk: stop maar met die gratis games, het werkt averechts. .

0
test

@kleinekoosjer Ik zie niet goed hoe minder waarde leveren tegen hetzelfde geld een goede stap is. Zeker aangezien de Xbox 360 games de enige games waren die je ook zonder abonnement kon spelen. De negatieve tendens is denk ik ook redelijk terrecht. De GWG selectie is sinds de komst van gamepass erg achteruit gegaan. Daarnaast gaat het spreekwoord niet op omdat de games onderdeel zijn van de dienst waarvoor je betaald. Als je ziet dat het aanbod in waarde omlaag gaat dan mag je daar toch op z'n minst iets over zeggen? Zeker als je het vergelijkt met PS+ waar nog wel regelmatig nieuwere games of AAA games in zitten. Het stoppen met de gratis games zou een optie kunnen zijn, maar dan zal dit ook iets met de prijs moeten doen omdat ze iets verwijderen van de dienst. Ik vind 7 euro per maand voor enkel het "recht" om online te mogen spelen vrij duur. Zeker gezien dezelfde games gratis online gespeeld kunnen worden op PC. Uiteindelijk denk ik dat het beter is dat ze het uitfaseren naar enkel gamepass. Als je gamepass ultimate hebt zit het er ook al bij in, maar daar betaal je dan ook het dubbele voor. Dit was waarschijnlijk ook de reden waarom ze opeens de prijs probeerde te verdubbelen van Gold zodat men voordeliger uit zou zijn met gamepass. We zullen zien of er vanaf oktober iets veranderd in de kwaliteit van het aanbod of dat we enkel minder games zullen krijgen.

0
test

@FishSt1ck de gold dienst was er in eerste instantie om online te gamen. De gratis games kwamen pas later. Vandaar dat ik ze nog als gratis extraatje zie en het benoemde spreekwoordelijke paard van stal haalde. Het bericht zegt overigens niets over waarde daling, allicht komen ze met meer one games of zelfs xs games. Zou kunnen. Plausibeler is inderdaad, wat jij al aangeeft, dat ze de service gaan uitfaseren richting pass. Sowieso als je pass hebt voelen de gold extraatjes altijd beetje als mosterd na de maaltijd, maar dat terzijde. Het klopt dat de free games van ps al enige tijd van meer kwaliteit zijn voorzien dan de gold games. Dat was vroeger echter wel anders. Tip: Eerste 3 jaar (!) pass ultimate kan je trouwens halen voor het zelfde tarief als gold (+ €1,-). Gewoon gold 3 jaar vooruit zetten en dan overzetten naar pass. Klinkt sneaky, maar wordt gewoon gefaciliteerd door Microsoft. Op die manier heb je 3 jaar pass echt voor een prikkie.

0
test

Is al bekend of die 2 ontbrekende games ook vervangen gaan worden dan? Als dat niet zo is zou dat minder zijn.

0

Aanbevolen voor jou