Enige tijd geleden ging het gerucht dat de controller van de Nintendo Wii een microfoon zou bevatten, voor het gemak Wiicrophone bestempeld.

In een recent interview dat het Amerikaanse game magazine EGM hield met Miyamoto en Iwata lieten beide heren echter weten dat er geen microfoon in de Wiimote zal zitten. Reden hiervoor is dat dit de prijs van de Nintendo Wii aanzienlijk zou verhogen en Nintendo juist een lage prijs wil hanteren. Miyamoto liet echter weten dat hij hoopt op een wireless headset voor de Wiicontroller.

In het interview kwamen ook enkele andere interessante punten naar voren. Miyamoto hoopt de graphics van de oudere Nintendo games te kunnen oppoetsen voor de Virtual Console. Iwata liet weten dat WiiConnect24 hetzelfde zal werken als een mobiele telefoon waarbij je ook berichten kunt onvangen wanneer de Wii uit staat. Miyamoto gaf aan dat hij wil proberen om voor de nieuwe Zelda game, Twilight Princess, de WiiConncet24 op een of andere manier te integreren maar op dit moment heeft hij nog geen idee op welke wijze dit zou kunnen. Er wordt echter hard aan gewerkt.