Fils-Aime reageert hiermee op aanhoudende geruchten dat er in 2010 een 'Wii HD' uit zou kunnen komen. Volgens Fils-Aime past het niet bij de werkwijze van Nintendo om een nieuwe of verbeterde console zo snel op de markt te brengen.

Fils-Aime zegt dat het bedrijf pas met een nieuwe spelcomputer komt, zodra de huidige spelcomputer fundamentele dingen niet meer kan doen. De toevoeging van de mogelijkheid om beelden in HD op het scherm te toveren is dan ook niet de enige stap die het bedrijf wil maken, aangezien er nieuwe mogelijkheden en extra elementen geboden moeten worden. Fils-Aime verwacht dan ook dat dit pas in de verre toekomst gaat gebeuren.

Teleurstelling

Fils-Aime gaf tijdens het interview tevens aan teleurgesteld te zijn in uitgevers die spellen niet naar de Wii brengen. "Ik heb dit gesprek met elke uitgever die spellen niet op ons platform laat verschijnen gemaakt. Het gesprek gaat als volgt: 'We hebben 22 miljoen gebruikers. We hebben een erg divers publiek. We hebben actieve gamers die uitkijken naar dit soort content. Waarom is het niet beschikbaar [op de Wii]?'"

Een reden hiervoor zou het gebrek aan succes kunnen zijn dat deze titels boeken op de Wii. John Riccitiello, de directeur van uitgever Electronic Arts, gaf recentelijk in een gesprek met investeerders nog aan gefrustreerd te zijn door het gebrek aan succes van hun titels op de Wii. Hiervoor legt hij onder andere de schuld bij Nintendo, dat in zijn ogen te weinig doet om de verkoop van games voor het platform te stimuleren. Fils-Aime ziet dit echter anders: "[Games van] hoge kwaliteit, die effectief in de markt worden gezet voor onze gebruikers, zullen verkopen, einde verhaal."