"Volgend op de publieke reacties op de 12+ rating van We Dare, heeft Ubisoft besloten de game niet te verkopen in het Verenigd Koninkrijk", luidt Ubisofts officiële verklaring. Diverse politici in het Verenigd Koninkrijk riepen winkels op de game uit de schappen te weren vanwege de seksueel getinte inhoud.Zo sprak Keith Vaz zijn ongeloof uit over de beoordeling van het spel. "We Dare’s beoordeling als 12+ moet gewoon fout zijn. Een familievriendelijke console zoals de Wii heeft spellen nodig die van tevoren voldoende nagekeken zijn of ze geschikt zijn voor kinderen. Het spel moet niet uitgebracht worden voordat een dergelijke check gedaan is", vertelt hij.

We Dare

We Dare is een flirterige partygame, speciaal gemaakt voor de Wii-afstandsbediening, met in totaal 35 minigames. Zo moet de controller op de maat van oude en nieuwe liedjes gezwaaid worden of in de broekzak gestopt worden voor een flirtspel. Ook kunnen spelers elkaar knuffelen of de Wii-controller balanceren in verschillende spelletjes.

De PEGI bevond de game geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en ouder, omdat  We Dare "niet al te grof taalgebruik, gering geweld tegen menselijk ogende personages, seksuele toespelingen, expliciete seksuele beschrijvingen of afbeeldingen en seksuele houdingen" bevat, aldus PEGI in een verklaring eerder deze week. Ubisoft benadrukte afgelopen week zelf dat We Dare voor volwassenen bedoeld is en zal de game voorzien van een 'Parental Discretion Advised'-sticker om ouders op de content te attenderen.