Geen speelbaar vrouwelijk personage in nieuwe Zelda | Gamer.nl

Geen speelbaar vrouwelijk personage in nieuwe Zelda | Gamer.nl

Het is niet mogelijk om met een vrouwelijk personage te spelen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dat heeft Eiji Aonuma bevestigd in een interview met GameSpot.

Op internet circuleerden veel geruchten dat gamers mogelijk met Linkle, of een ander vrouwelijk personage, aan de slag zouden kunnen, maar dat wordt nu ontkend door Nintendo. Aonuma geeft aan dat het team wel naar die optie heeft gekeken, maar uiteindelijk heeft afgewezen.

Zelda of niks

Het team wilde niet dat spelers het geslacht van Link simpelweg zouden kunnen aanpa en. 'We beslisten dat als er een vrouwelijk hoofdpersoon moest zijn, dat dat gewoon prinses Zelda zou moeten zijn", aldus Aonuma. Opmerkelijk genoeg werd dat idee afgewezen vanwege de rol van Link. "Als we Zelda als hoofdpersoon hebben die vecht, wat moet Link dan doen?"

Ook de balans van de Triforce wordt als reden genoemd waarom Zelda niet de hoofdpersoon kan zijn. Hoe die balans verstoord zou raken als Link een meisje zou zijn, wordt niet uitgelegd.

Nintendo toonde dinsdag de langverwachte nieuwe trailer van de nieuwe Zelda-game. Ook werd de ondertitel Breath of the Wild onthuld. Tijdens de livestream vanuit Los Angeles laat Nintendo de game de hele dag zien. Het spel komt volgend jaar maart uit voor zowel de Nintendo Wii U als de nog niet onthulde NX.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou