Geen verbod op gewelddadige games in Duitsland na petitie | Gamer.nl

Geen verbod op gewelddadige games in Duitsland na petitie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De initiator van de petitie moest voorkomen en zijn standpunten verdedigen voor een nationaal comité. In plaats van een verbod op gewelddadige games riep de man op tot meer en betere voorlichting over games. De uitspraken konden de goedkeuring van de Duitse overheid wegdragen, waardoor een verbod op gewelddadige games uitblijft. Wel zal er meer voorlichting komen over PEGI, de leeftijdscla ificatie van games.

Petitie

In Duitsland is een petitierecht of burgerinitiatief van kracht. Als in Duitsland 50.000 of meer handtekeningen onder een petitie staan, dan wordt de initiatiefnemer uitgenodigd voor een openbare zitting waar hij zijn standpunten mag verdedigen. Ook in Zwitserland staat de verkoop van gewelddadige games ter discu ie. kampt men met een verbod op geweldadige spellen. Dat verbod geldt echter alleen voor een paar specifieke titels.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou