Geen singleplayer in Star Wars Battlefront vanwege gebrek interesse | Gamer.nl

Geen singleplayer in Star Wars Battlefront vanwege gebrek interesse | Gamer.nl

Er zit geen singleplayermodus in Star Wars Battlefront omdat in deze type games er weinig interesse is voor een dergelijke modus, aldus EA's Peter Moore in een interview met Gamespot.

Volgens data dat EA vergaard heeft, spelen weinig mensen de singleplayermodus van games zoals Battlefront en Battlefield. Moore gebruikt de mmo Star Wars: The Old Republic als voorbeeld van hoe dit kan veranderen tu en de start van de ontwikkeling van een game en de release.

"De wereld verandert in de tijd dat een ontwikkelaar begint met een game en hem uitbrengt. Ik kan mij herinneren dat toen we begonnen aan The Old Republic er een idee voor een abonnement was. Toen de game af was, was het juiste verdienmodel niet langer een abonnement." Uiteindelijk werd de mmo free-to-play.

Volgens ontwikkelaar Dice is Battlefront vanaf het eerste moment vooral een multiplayergame geweest. Het team wil dat spelers "gevechten herleven", omdat de Battlefront-serie daar voor staat. Mensen kunnen de game wel alleen spelen zonder internet. De plekken van menselijke spelers worden dan gevuld door AI-bestuurde personages.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou