Geen Russische voetbalteams in Fifa 23

Geen Russische voetbalteams in Fifa 23

Russische voetbalclubs en het nationale Russische voetbalteam zitten niet in het aankomende Fifa 23.

Dat heeft Electronic Arts bevestigd aan Eurogamer. Het bedrijf haalde eerder al Russische teams uit Fifa 22 na de invasie Oekraïne door Rusland en dit wordt dus doorgetrokken in Fifa 23.

"EA Sports staat in solidariteit met de Oekraïense inwoners en roept net als zoveel stemmen in de wereld van voetbal om vrede en een einde van de invasie van Oekraïne. Het Russische nationale team en Russische clubs zitten niet in Fifa 23."

In maart kondigde EA aan dat het zou stoppen met de verkoop van games en content in Rusland en Wit-Rusland. Kort daarna werden Russische teams ook uit Fifa 22 gehaald en werden Russische items niet meer via Ultimate Team verkocht. Mensen die deze items al hadden in Ultimate Team, mochten ze wel houden en verkopen. In maart verwijderde EA ook de Russische en Wit-Russische teams uit esportscompetities.

Fifa 23 werd gisteren officieel onthuld. De game komt op 30 september naar pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en Google Stadia. Op Switch verschijnt een 'Legacy Edition' met minimale verbeteringen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Logisch als Rusland niet mee mag doen met Fifa wedstrijden. Anders is het een slappe hap om een land te censureren

0
test

Naast geen Russische team, bevat de game ook geen vernieuwingen.

0
test

@gusanito Hahah! :'-D

0

Aanbevolen voor jou