Microsoft heeft wederom ontkend een prijsverlaging van de Xbox 360 door te voeren, althans niet voor het einde van 2006. Geruchten van een prijsverlaging kwamen ergens in mei en juni boven water, maar tot nu toe heeft Microsoft ze iedere keer ontkend. In augustus werd de prijs van het core-systeem wel verlaagd van 209 Britse pond naar 199 Britse pond. Verkopers beweerden dat het initiatief van Microsoft was, en vice versa.

Sinds kort is men ook begonnen met speculeren of de prijs zou zakken voor of op de launch van de Wii en Playstation 3 (in Japan en de VS), om de Xbox nog even een laatste boost te geven. Een vertegenwoordiger van SeattlePI.com zegt echter dat er "geen plannen zijn om de prijs aan te passen voor de Xbox 360, dit jaar".

Het lijkt er dan ook op dat het bedrijf voorlopig bij zijn huidige plannen blijft, met 6 miljoen 360's verkocht en een jaar voorsprong op zowel Sony als Nintendo. Daarnaast is de PS3 in Europa nog vertraagd tot maart, wat Microsoft nog meer tijd geeft om daar een stevige voet aan de grond te krijgen. Analysten bij SeattlePI.com zijn het er over eens dat er in de nabije toekomst geen prijsverlaging van de Xbox 360 doorgevoerd zal worden. Het prijsverschil tussen de PS3 en de Xbox 360 geeft Microsoft de "luxe om te wachten."