Het had het hoogtepunt moeten worden voor de Penny Arcade Expo (ook wel bekend als PAX), het jaarlijks terugkerende culturele games event dat van 24 tot 26 augustus in downtown Seattle zou plaatsvinden. Naast aankomende games, tournamenten, concerten, wedstrijden en 30.000 hardcore gamers hadden de heren van de bekende gameblog annex webcomic Penny Arcade niemand minder dan Jack Thompson over weten te halen om op het aanwezig te zijn. De bedoeling was dat de beruchte anti-games advocaat voor alle aanwezigen op de PAX in debat zou treden met iemand uit de gamesindustrie (waarschijnlijk Hal Halpin), maar helaas gooide Jack roet in het eten over de manier waarop zijn aanwezigheid gepromoot zou worden. Tycho en Gabe van Penny Arcade wilden de opkomst van Thompson een verrassing houden tot het moment dat hij het podium op zou lopen. Dit omdat ze bang waren dat de bezoekers van de expo massaal de discussieruimte zouden binnenstormen, wat de kamer nooit aan zou kunnen. De advocaat wilde zijn verschijning liever aankondigen aan de pers, wat ook terug te lezen valt in deze persverklaring, waar een nogal onverwachte draai aan de situatie is gegeven:

“Penny Arcade drukte Thompson op het hart om zijn deelname niet bekend te maken. Thompson dacht op zijn beurt dat het om een grapje ging vanwege Penny Arcade's vrije houding op het gebied van meningsuiting.

Toen Thompson naar de reden van zijn opgelegde zwijgzaamheid bleef vragen, antwoordde Penny Arcade dat er wellicht teveel mensen naar het event zouden komen als van tevoren bekend zou worden dat de advocaat aanwezig zou zijn.

Pauze.

Men kan zich afvragen wat de werkelijke reden van de Penny Arcade's geheimhouding is.

Nadat Thompson vol bleef houden dat hij, op het recht van vrije meningsuiting, mensen mocht vertellen dat hij in Seattle zou zijn om de PAX bij te wonen, trok Penny Arcade de stekker eruit en trok de uitnodiging in, zonder verdere uitleg.”

We laten jullie verder beslissen wie het meest geloofwaardig is…

... Al is daar eigenlijk geen discussie over mogelijk.