Geen PC-versie Super Street Fighter IV vanwege piraterij | Gamer.nl

Geen PC-versie Super Street Fighter IV vanwege piraterij | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ono gaf aan dat Street Fighter IV voor de PC wereldwijd goed verkocht heeft, maar ook bovenaan stond in de lijst van illegaal gedownloade spellen. Hij zag hier ook een positieve kant in door te stellen dat het spel op zijn minst een grotere groep mensen bereikt heeft.

Kopieerbeveiliging

Dit gegeven heeft er echter wel toe geleid dat Capcom geen PC-versie voor Super Street Fighter IV uit zal brengen, zo legt Ono uit. Het bedrijf staat namelijk niet toe dat het intellectueel eigendom van Street Fighter op een bepaald platform "als gratis beschouwd wordt". Toch wilde de producent de komst van een PC-versie niet geheel uitsluiten en gaf hij aan dat deze alsnog een feit kan worden als er een zeer bestendige kopieërbeveiliging voor wordt gevonden. Een PC-versie ligt in principe al voor 99 procent klaar, omdat het spel voor de arcade al draait op hardware gebaseerd op DirectX, stelt Ono.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou