Daar waar Microsoft en Sony respectievelijk de Xbox 360 en Playstation 3 voor zullen stellen op de aankomende E3, lijkt het erop dat we op Nintendo's next-gen console nog wat langer moeten wachten. Japanse bronnen melden namelijk dat Nintendo gekozen heeft haar 'Revolution' nog even geheim wil houden.

De voornaamste reden zou de angst van Nintendo zijn dat haar concurrente met de innovatieve ideeën zou gaan lopen die Nintendo voor de console in petto heeft. De Revolution zal namelijk een geheel nieuwe manier van besturing hanteren, die de standaard gamepads voor goed zou moeten doen vergeten. De Revolution laat nog even op zich wachten en Nintendo is bang dat Microsoft en Sony die tijd aangrijpen om Nintendo een stap voor te zijn.

Naar verluidt zal Nintendo zich op de E3 vooral toeleggen op het promoten van de online mogelijkheden van de Nintendo. Ook speelt de nieuwe Zelda game, die vorig jaar zijn debuut maakte op de E3, een grote rol in Nintendo's presentatie. Verder staan ons een aantal Pokemon-spellen te wachten voor de GameCube, Nintendo DS en GameBoy Advance.