Rock Band is een enorme hit in de Verenigde Staten op dit moment, waar de game als sinds november 2007 beschikbaar is voor de Playstation 2, 3 en Xbox 360. Vanaf begin februari werd bekend dat Rock Band ook voor de Nintendo Wii zal verschijnen. Echter zal de Wii versie volgens berichten aardig wat beperkingen gaan krijgen ten opzichte van andere platforms.

Zo zal Rockband Wii niet over online multiplayer mogelijkheden beschikken en zal er geen downloadable content te verkrijgen zijn. Daar voegde Sean Baptiste van Harmonix nog aan toe dat de Wii versie waarschijnlijk geen karakteraanpassingen of world tour modus kent.

"Omdat de volle online potentie van de Wii nog gerealiseerd moet worden, wachten we af tot we de online functionaliteit van Rock Band Wii implementeren. Zo willen we spelers verzekeren van een goede kwaliteit online multiplayer," zo vertelt een woordvoerder van Electronic Arts.

Rock Band Wii zal in de Verenigde Staten op 22 juni van 2008 verschijnen. Aankomende rocktalenten in Europa wachten nog steeds op de releasedate voor zowel de Wii als Xbox 360, Playstation 2 en 3. Geen zijn tot dusver exact bekend.