'Geen nieuws over Cyberpunk 2077 voor release Witcher 3' | Gamer.nl

'Geen nieuws over Cyberpunk 2077 voor release Witcher 3' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"De eerste regel van Cyberpunk 2077: we praten niet over Cyberpunk 2077", zei Michal Platkow-Gilewski. "Wat betreft de communicatie zijn we nu helemaal gericht op The Witcher 3: Wild Hunt. [...] Geen zorgen, het gaat prima met Cyberpunk 2077."

CD Projekt Red werkt nu nog aan open wereld-rpg The Witcher 3, die op 19 mei uit moet komen. Er werkt een apart team aan Cyberpunk 2077, dat in oktober 2012 werd aangekondigd. De game speelt zich in een dystopische toekomst af waar technologie "zowel de redding als de vloek van de mensheid" is geworden.

Eerder kondigde CD Projekt Red al aan dat Cyberpunk 2077 een sandbox-game wordt met multiplayerelementen. Een releasedatum voor de game is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou