Geen Nederlandse spraakherkenning voor Xbox One Kinect bij lancering | Gamer.nl

Geen Nederlandse spraakherkenning voor Xbox One Kinect bij lancering | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Eerder deden geruchten de rondte dat de Xbox One Kinect in zijn geheel geen ondersteuning zou bieden voor Nederlandse spraakherkenning. Het Nederlandse dashboard is er wel al, maar de spraakherkenning laat op zich wachten tot na de lancering van de console op 5 september.

Het is niet mogelijk om de menutaal van de Xbox One op het Nederlands te zetten, maar om tegelijkertijd Engelse of bijvoorbeeld Duitse stemcommando's te geven. Daarvoor moet de taal van de console helemaal worden overgezet. Wie dat doet, heeft echter geen toegang meer tot de Nederlandse Xbox One Store en zal een buitenlands adres moeten opgeven om toegang te krijgen tot een buitenlandse winkel.

Microsoft zegt te werken aan de Nederlandse spraakherkenning. Wanneer die beschikbaar komt is niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou