Geen hulp van Bioware aan Maxis, wel van Bioware-schrijver | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op de Comic-Con die vorige week plaatsvond, liet de ontwikkelaar van Darkspore blijken hulp te krijgen vanuit BioWare bij het maken van de actie-RPG. Details over welke taken van het ontwikkelingsproces Bioware, ook eigendom van uitgever EA en een ervaren studio als het gaat om het maken van RPG's, precies op zich nam werden echter niet bekendgemaakt. Het blijkt dus enkel om een voormalig schrijver bij Bioware te gaan, Malcolm Azania, die zich bezig zal houden met het bedenken van de fictie voor Darkspore. 

Genetisch gemanipuleerd

In Darkspore nemen spelers het op tegen de 'Darkspore', een genetisch gemanipuleerd wezen dat de gehele populaties van planeten tot mutanten heeft gemaakt met als doel over het universum te regeren. Het spel kan zowel in singleplayer als coöperatief gespeeld worden en biedt een ruime selectie aan voorwerpen, wapens en uitrusting om vijanden en bazen mee te verslaan. Spelers kunnen het met hun personage ook opnemen tegen andere spelers in 'Player vs. Player'-arena's.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou