Voor iedereen die na het hele gedoe rondom de geheime codes op de mysterieuze website Island of Rhodes al in zijn handen zat te wrijven om God of War II op een high definition resolutie te gaan spelen; helaas, helaas. Europa pist weer eens naast de pot.

Er is namelijk bekend gemaakt dat deze high definition modus verwijderd moest worden van de PAL versie. Als reden is opgegeven dat er simpelweg niet genoeg schijfruimte aanwezig was op de DVD van de game.

“Voor de Amerikaanse versie hadden we genoeg ruimte om deze feature erbij te doen, maar we moesten de HD modus weghalen uit de PAL versie vanwege de lokalisatie; alle extra Europese talen,” aldus een woordvoerder van Sony Computer Entertainment Europe.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat er geen plezier te beleven zal zijn aan God of War II; menig gamer zal het erover eens zijn dat de actiegame ook op normale resolutie een waar feest voor de PlayStation 2 zal zijn. Het tweede avontuur van de Spartaanse krijger Kratos is overigens vanaf 2 mei in de winkels liggen.