Met de komst van de DVD-doosjes is het steeds slechter gegaan met de handleidingen die bij de games zitten. Tel daarbij op dat de gemiddelde handleiding van een FPS game ongeveer 4 pagina's bevat en de beslissing van Valve om Half-Life 2 niet van een boekje te voorzien is opeens erg begrijpelijk. Het enige blaadje dat je in het hoesje zult aantreffen is de quick reference card, die uitlegt hoe je het spel moet installeren. Gamers die meer informatie willen zullen dan ook hun heil bij de official strategy guide moeten zoeken.Source Software Developer's Kit

The Source SDK is a set of tools and resources used to create custom content, modifications to existing games, or even completely new games using Source engine technology. Anyone can download and try the SDK, but please note that it is designed for advanced users.

Included:

* Hammer

* Half-Life Model Viewer

* Face Poser

* Scene Manager

* Various content compiling tools

* Documentation

* Source code and examples

En er is nog meer nieuws van het Half-Life 2 front, want de Software Development Kit komt tegelijkertijd met het spel uit. Oorspronkelijk werd gedacht dat de SDK een week voor de release zou verschijnen, maar dat zal dus niet gebeuren.