Release next-gen versies Cyberpunk en The Witcher 3 in 2021 niet zeker

Release next-gen versies Cyberpunk en The Witcher 3 in 2021 niet zeker

CD Projekt Red laat weten niet te kunnen garanderen dat de versies van Cyberpunk 2077 en The Witcher 3: Wild Hunt voor de nieuwe generatie consoles nog dit jaar verschijnen.

Dat laat het bedrijf weten aan diens investeerders, zo blijkt uit een vertaling van VGC. Beide nieuwe versies van de games staan wel voor ergens eind dit jaar gepland, maar de ontwikkelaar zegt geleerd te hebben van de manier waarop het Cyberpunk 2077 uitbracht en kan dan ook niets garanderen.

"Het doel is om de next-gen versie van Cyberpunk 2077 eind dit jaar uit te brengen", aldus Michał Nowakowski van de studio. "Tegelijkertijd hebben we het afgelopen jaar veel lessen geleerd en is dit project nog in ontwikkeling, dus kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de planning niet verandert." 

Vervolgens meldt Nowakowski iets soortgelijks over de nieuwe versie van The Witcher 3, die ook voor later dit jaar gepland staat. "Al is de situatie daar wel wat anders, aangezien het grotendeels door een extern team wordt gedaan - Saber Interactive, het bedrijf dat eerder aan de Switch-versie en updates voor de game heeft gewerkt. Ons doel is nog altijd om het eind 2021 uit te brengen. Maar ook hierbij kunnen we geen absolute zekerheid geven."

Toch biedt Nowakowski hoop voor gamers die staan te trappelen om PlayStation 5- en Xbox Series-versies van beide games te spelen: "Voor nu mikken we wat beide titels betreft absoluut op eind 2021. Specifieker wil ik het op dit moment niet maken."

Het bedrijf liet ook weten dat ongeveer een kwart van de ontwikkelaars binnen CD Projekt Red aan de eerste grote uitbreiding voor Cyberpunk 2077 werkt. Het zou om ongeveer 160 werknemers gaan. Een derde van het bedrijf werkt aan de PS5- en Xbox Series-versies van Cyberpunk 2077. De rest van het bedrijf werkt aan Gwent en nog onaangekondigde nieuwe games.

CD Projekt Red
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Jemig wat is dat cd project red aan het doen man? Had dan gewoon cyberpunk nog een jaar uitgesteld.

0
test

@rreloaderr denk dat ze hem wel moesten uitbrengen ivm contracten zoals ze die met xbox hadden voor de speciale one x editie.

0
test

Heb hem vanaf het begin op de pc gespeeld. Weinig bugs moet ik zeggen. Weet wel dat ik 1x vast zat in een missie. Na 2x reloaden was de bug weg en kon ik verder. Daarna weinig game breaking bugs tegen gekomen. Prima game maar het is niet mijn all time favoriete game. Ik denk dat de hype te groot was, was dus redelijk teleurgesteld.

0
test

@GoofyZ3 De hype was niet te groot, CDPR heeft over allerlei onderwerpen gewoon gelogen. Daar zijn op YouTube enkele video's van uitgekomen die deze punten analyseren. Het project was gewoon te ambitieus voor de studio, daar komt het uiteindelijk op neer. Ook op de onderdelen van het spel waar ik juist verheugd op was, bleek het er niet in te zitten. Dus heb ik ervoor gekozen dit voorlopig ook niet te spelen. GTA V had een beetje hetzelfde probleem (met name online), maar Rockstar heeft tenminste gewoon een hele goede game neergezet. (Al was de launch vrij rommelig nog)

0

Aanbevolen voor jou