Infinity Ward zal voor de matchmaking vertrouwen op zijn eigen servertechnologie, genaamd IWNet. Hiermee is het niet toegestaan voor consumenten om zelf servers op te zetten en wordt het ook onmogelijk om een spel met aangepaste regels of zelfgemaakte maps te spelen. Wel blijft het mogelijk om privépotjes met vrienden te spelen.

Of gamers helemaal geen zelfgemaakte speelvelden meer kunnen spelen of mods kunnen gebruiken, kan Bowling nog niet zeggen. Wel zegt hij dat het nieuwe systeem ervoor zorgt dat Infinity Ward meer controle heeft over de PC-versie en voor meer structuur kan zorgen. "Vanuit een ontwikkelaarsoogpunt is het erg goed hoe we de PC-community kunnen bereiken en updaten".

Ophef

De keuze om volledig te vertrouwen op een geautomatiseerd matchmaking-systeem  zorgt voor ophef onder PC-gamers. Op het officiële Modern Warfare 2-forum wordt veel hierover geklaagd, bovendien is er een petitie opgezet die inmiddels ruim 45.000 keer getekend is.

Met een matchmaking-systeem plaatst het spel spelers van een vergelijkbaar niveau automatisch bij elkaar. Dit systeem wordt gezien als standaard op PlayStation 3 en Xbox 360, maar is nog niet vaak toegepast op PC.

Call of Duty: Modern Warfare 2 verschijnt op 10 november in de winkels voor Xbox 360 en PS3 en PC. Geruchten dat de PC-versie zou zijn uitgesteld, zijn door Robert Bowling ontkracht.