Geen deal tussen Sony en Microsoft over Activision

Geen deal tussen Sony en Microsoft over Activision

Sony blijft zich verzetten

Sony en Microsoft zijn nog niet tot een deal gekomen over de Activision Blizzard-overname door Microsoft.

Dat heeft Microsoft-president Brad Smith bevestigd in een persconferentie. Sony en Microsoft stonden gisteravond tegenover elkaar in een hoorzitting bij de Europese Commissie om de overname te bespreken. Ook na de meeting blijft Sony zich verzetten tegen de deal.

"We zijn niet tot een deal gekomen met Sony" vertelt Smith na de zitting. "Maar we hopen dat dat gaat lukken. Ik hoop dat vandaag de dag is dat we onze industrie vooruit helpen op een verantwoorde manier." Smith richt zich vervolgens op Sony. "Sony kan al haar energie gebruiken om deze deal te blokkeren. Dat vermindert competitie en vertraagt de evolutie van de markt. Of ze kunnen met ons gaan zitten en er een deal uit halen."

Smith hamert erop dat de deal juist goed zou zijn voor de markt. "Denk aan de markt in Europa. Daar heeft Sony een aandeel van tachtig procent. Wereldwijd ligt het rond de 70/30. In Japan is het 96/4. Die cijfers zijn de afgelopen twee decennia erg stabiel geweest. Zelfs vorig jaar, toen er problemen waren met Sony's bevoorradingsketen, kwamen ze sterk terug. Regelgevers zijn er niet om super dominante bedrijven te beschermen. Geloof me, dat weet ik."

Volgens Smith hoeft men zich ook geen zorgen te maken over Call of Duty. "De toekomst is cross-platform. Daar gaat deze deal om. De grootste zorg die mensen hebben geuit is dat deze overname ervoor zorgt dat Call of Duty minder beschikbaar wordt voor mensen, maar we hebben bewezen dat het tegenovergestelde waar is. Als deze deal wordt goedgekeurd wordt de game beschikbaar voor nog eens 150 miljoen spelers van over de hele wereld."

Sony heeft op het moment van schrijven niet publiekelijk gereageerd. De Europese Commissie doet op 23 maart uitspraak over de overname. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Voor mij zijn die IP's de belangrijkste reden om een PS te kopen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou