Geen cross-play tussen pc- en Switch-versies Monster Hunter Rise

Geen cross-play tussen pc- en Switch-versies Monster Hunter Rise

Er komt geen cross-play beschikbaar tussen de Switch- en aankomende pc-versie van Monster Hunter Rise.

Dat heeft Capcom aangekondigd. Dat betekent dat Monster Hunter Rise-spelers op Switch en pc niet online met elkaar kunnen spelen. Ook worden cross-saves niet beschikbaar gesteld, zodat spelers niet hun savefile van de Switch-versie over kunnen zetten naar de pc-versie en vice versa.

Capcom heeft laten weten dat het wel heeft onderzocht of cross-play en cross-save mogelijk was. "Het is echter op dit moment niet mogelijk om het te implementeren. We stellen jullie feedback op prijs." Capcom geeft geen reden waarom het niet mogelijk is.

Monster Hunter Rise verscheen dit voorjaar op de Nintendo Switch. De pc-versie komt op 12 januari 2022 uit op Steam. Morgen verschijnt er echter al wel een demo op het platform.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik gok dat Nintendo hier zeggenschap in had en het niet toeliet. Jammer, had misschien tijdens een sale de PC versie gehaald als cross saves erin zaten.

0

@RoyVG dat lijkt mij sterk. Nintendo heeft in het verleden vaker cross play en cross saves toegestaan.

0
test

@WitteHerder Precies. Ik heb alleen om die reden Hades, Diablo 2 resurrected, the Witcher 3 en Divinity original sin gekocht op zowel Switch als PC. Cross progression met een handheld zorgt er wat mij betreft voor dat de levensduur van zo'n game enorm vergroot wordt.

0

@WitteHerder Dat is ook wel weer zo. Met dat in gedachte zal het eerder een technisch iets zijn. Ik weet niet wanneer ze zijn begonnen met de PC port, maar als dat vrij laat tijdens de development van de Switch versie was dan kan het daaraan liggen. MH World kreeg ook geen crossaves met PC toen ze de versies gelijk waren getrokken.

0

Aanbevolen voor jou