In een interview met Techflash heeft Robbie Bach, Microsoft's president van de Entertainment & Devices Division, aangegeven dat er geen Blu-ray speler voor de Xbox 360 komt.

Bach: "Er zijn zoveel redenen om het niet te doen. Ten eerste omdat er weinig vraag naar is vanuit de consument. Als je mensen vraagt een lijst te maken met dingen die ze voor de Xbox ontwikkeld willen zien, staat Blu-ray ergens onderaan. Ten tweede hebben we er niks aan voor de kern van de Xbox-gebruikers. Ontwikkelaars kunnen geen Blu-ray spellen maken, aangezien die niet gespeeld kunnen worden op de 28 miljoen reeds verkochte exemplaren zonder Blu-ray."

"Het derde punt heeft ook invloed op de vorige twee punten. Het verhoogt de productiekosten. Laat mij dit even samenvatten. Ik ga iets aan mijn product toevoegen wat de productiekosten verhoogt. Hierdoor moet de consument meer gaan betalen, terwijl zij het niet eens zo graag als vernieuwing willen zien en ontwikkelaars kunnen er niks mee, omdat iedereen nog de oude technologie in huis heeft."

Microsoft wil blijkbaar de geruchten rond een Blu-ray speler voor de Xbox 360 flink de kop indrukken. Deze geruchten bleven de ronde doen sinds Blu-ray de 'oorlog' wist te winnen van HD DVD.