Een woordvoerder van Microsoft liet aan Kotaku weten dat de downloadversie van Halo 3 inderdaad langere laadtijden heeft, maar nog even snel speelt. Volgens het bedrijf is Halo 3 uitvoerig getest om er voor te zorgen dat spelers een positieve ervaring hebben, of de game nu via een DVD, via een harddisk of USB wordt gespeeld.

Games on Demand

"Wanneer de game geïnstalleerd wordt op de harde schijf van de Xbox 360, kunnen spelers langere laadtijden krijgen voordat missies of maps opstarten, maar de gameplay zelf wordt niet beïnvloed. Games on Demand levert vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week makkelijke toegang tot een groot aanbod aan Xbox 360-games, zodat mensen vanuit hun luie stoel games kunnen downloaden. Ons doel is de Xbox Live-community de beste selectie aan games aan te bieden en ze vrijheid te geven in hoe en wanneer er toegang tot te hebben."

Halo 3 is sinds dinsdag verkrijgbaar via Xbox Live voor 29,99 euro. Bungie liet in 2008 al weten dat de game het beste draait op disc en niet via de harde schijf van de Xbox 360. Volgens Bungie is het verschil voor veel gamers nauwelijks merkbaar, maar de echte fans die de multiplayer veel spelen worden aangeraden dat via de disc te doen. Microsoft claimt nu dus dat dit niet nodig is.