'Gebrek aan knoppen en vertraging gaat Natal opbreken' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Burton is wel verrast door Project Natal, volgens hem is de techniek erachter opzienbarend. Natal kan door middel van een camera mensen en hun bewegingen in drie dimensies registreren, waardoor er helemaal geen knoppen meer nodig zijn om een spel te spelen. Toch is de techniek volgens Burton nog niet goed genoeg voor een groot succes: "Natal is buitengewoon slim, maar de vertraging van de input en het ontbreken van knoppen legt beperkingen op het type spellen dat je ermee kunt spelen."

Microsoft heeft eerder al aangegeven dat het mogelijk is om een controller te gebruiken in combinatie met Natal, om het gebrek aan knoppen op te vangen. De vertraging die Burton opmerkte tu en input en actie op het scherm zou bovendien kunnen verdwijnen doordat het bedrijf de techniek nog optimaliseert tot aan de verwachte release in november 2010.

Desondanks ziet Burton meer heil in de bewegingscontroller van Sony, die doet denken aan een technisch geavanceerdere versie van de Wii-afstandsbediening. "Sony's oplo ing wordt goedkoop, accuraat en plaatst knoppen onder je vingertoppen, wat betekent dat alles van actie-adventure-games tot first-person shooters met dezelfde input gedaan kan worden."

Fable

Microsoft heeft Project Natal aan veel verschillende gamestudio's getoond om ze te intere eren voor ontwikkeling met de nieuwe techniek. Uitgever Ubisoft heeft tien games in de planning staan die gebruik zullen maken van de techniek. Ook Fable 3 ondersteunt Project Natal en de volgende Rock Band mi chien ook.Gezien de kritische opmerkingen van Jon Burton is het te betwijfelen dat de aankomende projecten van Traveller's Tales de techniek zullen ondersteunen. Op dit moment werkt de studio aan Lego Harry Potter. Deze game zal in ieder geval niet met Project Natal gespeeld kunnen worden, aangezien de game in maart 2010 wordt verwacht, en Natal tegen het einde van dat jaar.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou