de Amerikaanse gamer die Sony afgelopen zomer aanklaagde wegens het bannen van zijn PlayStation Network-account, klaagt Sony opnieuw aan nu de rechter zijn aanklacht ongegrond heeft verklaard. Dit meldt website GamePolitics.

Volgens GamePolitics is Estavillo in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak en is hij ondertussen ook een nieuwe civiele procedure begonnen tegen Sony Computer Entertainment Amerika. Estavillo gaat zichzelf vertegenwoordigen in de rechtszaal en eist nu 180.000 dollar (ruim 121.000 euro).

Tegenover GamePolitics heeft Estavillo gezegd "een beetje geobsedeerd te zijn" door het Batman-personage The Joker. "Ik ben van plan een paars pak te dragen tijdens de rechtszaken. Geen grap."

Vrijheid van meningsuiting

Estavillo klaagde Sony oorspronkelijk aan voor onder andere het schenden van zijn vrijheid van meningsuiting door hem te weren van het PlayStation Network en het stelen van zijn vooraf betaalde punten voor PlayStation Network. Hiervoor eiste Estavillo onder andere 55.000 dollar (ongeveer 37.000 euro) en opnieuw toegang tot het netwerk. De rechter oordeelde echter dat zijn claim ongegrond was met betrekking tot de grondwet en verklaarde de zaak nietig.