Geavanceerde AI 'Gran Turismo Sophy' onthuld

Geavanceerde AI 'Gran Turismo Sophy' onthuld

De geavanceerde kunstmatige intelligentie Gran Turismo Sophy is gisteren onthuld.

Sony AI, Sony Interactive Entertainment en Polyhony Digital kondigden de AI gisteren aan. Het betreft een "bovenmenselijke AI die competitief tegen de beste Gran Turismo-spelers kan racen".

De drie bedrijven hebben samengewerkt om de AI te maken en te trainen in Gran Turismo Sport. Zo is Sophy een expert in het besturen van een auto en het uitvoeren van precieze manoeuvres, in het maken van snelle beslissingen tijdens het rijden en het aanhouden van de juiste ethiek tijdens het professioneel racen, waarbij de AI bijvoorbeeld geen botsingen uitlokt. 

De training van de AI begon in januari 2021 - Sophy nam het op tegen diverse teamleden van Polyphony Digital en de beste Gran Turismo-spelers. In een artikel op de website van Sony Interactive Entertainment vertelt Sony meer over de training van de AI. Volgens het bedrijf kan Sophy helpen bij het creëren van betere en realistischere game-ervaringen.

De bedrijven noemen Sophy een een "doorbraak in AI". In een blogpost laat Sony AI weten dat het plan is om te kijken hoe GT Sophy in toekomstige Gran Turismo-games verwerkt kan worden. Ergens na de release van Gran Turismo 7 moet Sophy via een update ook aan die game toegevoegd worden, als "een vriend tijdens races" en "een rijcoach".

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zo geavanceerd is dit toch tegenwoordig niet meer? Er zijn genoeg standaardpakketten die je een lading data kan voeren, waarmee je software kan laten reageren op situaties. Het kan een mooie toevoeging zijn aan de game, realistischere tegenstanders is wel gaaf denk ik. Nu alleen nog AI die met een andere mindset right ten opzicht van andere ai coureurs, de een rijdt agressiever dan de ander, anders rijden ze allemaal alsnog hetzelfde

0
test

@Ziminar meeste AI volgen een lijntje en beuken je soms gewoon weg als het ff te moeilijk wordt voor ze en al helemaal als jezelf agressief rijd. Wat iedereen doet want het is een game en niet real life. Online potjes zijn daarom vele malen interessanter omdat AI te voorspelbaar is.

0

@GoofyZ3 Dat zal hiermee misschien anders zijn als ze gebruik maken van AI-profielen. Dat je een agressief profiel of juist een defensief profiel hebt. Dat de AI zijn gedrag dus aanpast naar de situatie waar hij in zit, rijdt ie vooraan en moet ie verdedigen of moet ie juist naar voren toe.

0
test

Een audio van "Noooo Miky Nooooo " mag van mij ook wel voorbij komen tijdens een race.

0
test

@Bteqq "That was so NOT right!"

0

Aanbevolen voor jou