Studio heeft geen tijd voor remakes van alle Gears of War-games | Gamer.nl

Studio heeft geen tijd voor remakes van alle Gears of War-games | Gamer.nl

Gears of War: Ultimate Edition is alleen een remake van het eerste deel vanwege een tekort aan tijd en personeel. Dat meldt producer Rod Fergusson in een consumentenpanel op de San Diego Comic-Con.

Het samenbundelen van de spellen is zeer arbeidsintensief. De ontwikkelaar beschikt niet over de capaciteit en mankracht om alle tot nu toe verschenen Gears of Wars games op te poetsen en in een bundel samen te voegen. Fergu on vertelt dat aan de remake van het eerste deel 18 maanden is gewerkt. De Ultimate Edition is daarom geen simpele remaster, maar werd van de grond af heropgebouwd met volledige 1080P-resolutie en 60 frames per seconde.

Op de vraag waarom er geen Horde-modus aan het spel is toegevoegd, antwoordde Fergu on: ‘’We wilden niet teveel op het terrein van Gears of War 2 komen. Een Horde-modus zou eveneens niet werken omdat er een groot aantal nieuwe vijanden aan de game is toegevoegd.’’ De gameplay zou om die reden saai aanvoelen en in verscheidenheid tekort schieten.  

Gears of War: Ultimate Edition verschijnt op 25 augustus op de Xbox One. Een releasedatum voor de pc is nog niet bekendgemaakt. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou