De feestdagen staan weer voor de deur. Een paar dagen geleden was de Goedheiligman nog in ons land om onze schoenen te vullen met lekkers en speeltjes. Bij menigeen zal dit dan ook een game zijn geweest. Het ergste, of leukste, moet echter nog komen: Kerstmis. Deze periode is voor winkels van enorm belang in de jaaromzetten. Natuurlijk pikken games hier hun graantje van mee. Daarom komen veel grote titels aan het einde van het jaar uit.

Zo ook voor de Xbox 360. De afgelopen maand zijn een paar grote titels uitgekomen, zoals Rainbow Six Vegas, Viva Piñata en natuurlijk Gears of War. Vooral laatstgenoemde is een game die het super doet. Dit geldt echter niet alleen voor de verkopen van de games, maar ook voor het gebruik. Gears of War was onlangs al de meest gespeelde online game op Xbox Live. Dit is nu al zo gegroeid dat het gebruik van de online service van Microsoft maar liefst met 80 procent gegroeid is.

Microsoft vergeleek dit met de release van Halo 2 in 2004, waarbij ook een enorme stijging in het Xbox Live werd waargenomen.