Het derde deel van de Gears of War-reeks komt in de herfst van dit jaar uit. Vandaar dat Industry Gamers Capps heeft gevraagd of Capps de reeks niet naar Sony's PlayStation 3 zou willen brengen. "Willen we alle Killzone- en Resistance fans op de PS3 ervan overtuigen dat Gears of War geweldig is? Natuurlijk, ik zou het fantastisch vinden om de trilogie uit te brengen op de PlayStation; dat zou leuk zijn. Ik wil er zijn, ik wil overal zijn."

Aangezien de rechten op de Gears of War-reeks volledig in handen zijn van Epic Games, is het ook mogelijk om de game naar PlayStation 3 te brengen. Toch geeft Capps aan dat dit waarschijnlijk niet gaat gebeuren. "Ik heb geen spijt van wat we met Microsoft doen. Ze zorgen ervoor dat de samenwerking te allen tijde de moeite waard is."

"Elke keer dat het de tijd was om weer uit te vogelen wat we met de volgende Gears zouden gaan doen, gingen we zitten met Microsoft. Ze hebben ons hele goede, overtuigende redenen gegeven om opnieuw met ze samen te werken. Ze vermarkten onze game niet alleen, maar hebben ook een geweldig testteam dat ons spel beter maakt. We zijn blij om met ze samen te werken. Dankzij hen wordt ons product beter en goed vermarkt waardoor wij geld besparen."

Vroeg

De sterke band tussen Epic en Microsoft begon al heel vroeg, voordat bekend was hoe de opvolger van de Xbox zou gaan heten. Capps: "We verwachtten dat ze succesvoller zouden zijn dan met de vorige generatie consoles. We kwamen met het idee voor een spel met een sterk verhaal; we waren immers enkel bekend als 'de Unreal-studio'. We namen dus allebei een risico en gelukkig waren we succesvol."

Volgens Capps werd Gears of War sterk ondersteund mede omdat Microsoft de game wilde gebruiken om hun Xbox 360 te lanceren en te laten zien wat de spelcomputer kan. "We hebben Microsoft nog steeds achter ons staan op een manier die volgens mij niet mogelijk zou zijn voor een uitgever die zich richt op meerdere platformen."