'Gears of War: Judgment wordt moeilijk' | Gamer.nl

'Gears of War: Judgment wordt moeilijk' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Je gaat sterven. [..] Als deze game je niet laat zweten dan doen we ons werk niet goed", aldus Bleszinksi. Hij denkt dat games te makkelijk zijn geworden en dat gamers behoefte hebben aan meer uitdaging. "Er is een reden dat games als Dark Souls de laatste tijd succes hebben, je moet echt je best doen in die games."

Naast de moeilijkheidsgraad van de game praatte Bleszinksi ook over Bulletstorm-ontwikkelaar People Can Fly, die Gears of War: Judgment ontwikkelt. "Ik zou niet zeggen dat we de game overdragen, het is meer een samenwerking. [...] Gears is onze baby, het is vergelijkbaar met twee ouders die hun kind groot brengen", stelt Bleszinski.

People Can Fly's baas, Adrian Chmielarz: "Wij kunnen nieuwe dingen toevoegen. We kijken er met fri e ogen naar." Volgens Chmielarz wordt het een echte Gears-game, maar "er is wel wat DNA van onze vorige games te vinden in de game, met name in de intensiviteit van de combat."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou