Microsoft en Universal werken aan Gears of War-film | Gamer.nl

Microsoft en Universal werken aan Gears of War-film | Gamer.nl

Microsoft en Universal werken aan een verfilming van de Gears of War-franchise. Dat werd aangekondigd tijdens een livestream over Gears of War 4.

De film wordt geproduceerd door Scott Stuber (Ted, The Kingdom) en Dylan Clark (Rise of the Planet of the Apes). Een indicatie van wanneer de film uitkomt is nog niet gegeven.

Er gaan al jaren geruchten over een verfilming van de actiereeks. Volgens Rod Fergu on, hoofd van gamestudio The Coalition, is dit echter het juiste moment. "De volgende logische stap in de Gears of War-reeks is om een film te maken. We hebben in het verleden al strips en boeken gemaakt, maar de kans om met Universal Pictures te werken is perfect voor een Gears of War-film."

Tevens gaf Fergu on niet een film specifiek voor gamers te willen maken. "Je moet films films laten zijn. Het zijn twee verschillende media en vaak ook twee verschillende soorten publiek. Sommige gamefilms hebben in het verleden gefaald omdat ze een film voor gamers probeerden te maken. Als je zo'n goede IP hebt met een rijk achtergrondverhaal en veel lore waar je intere ante verhalen me kunt maken, is dat geweldig, maar als je alleen achter gamers aan gaat wordt het geen succesvolle film."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou