"Gamers schieten tegenwoordig snel in de verdediging wanneer je zegt: 'dit is een trilogie'", aldus de ontwikkelaar van de Gears of War-trilogie. "Als ik op E3 tijdens de persconferentie van EA [onze nieuwe game] Bulletstorm had getoond en had gemeld dat het een trilogie zou gaan worden, dan hadden gamers zoiets gehad van: 'rot op', toch? Dan hadden ze eerst willen zien hoe goed de eerste game wordt en daarna hadden we het misschien kunnen hebben over een vervolg."

Downloadbare content

Bleszinski uit zich ook nog over downloadbare content. "Ik ben fan van DLC waarin risico's worden genomen. DLC heeft het meeste succes wanneer het consistent uitkomt, om de zoveel maanden, zoals bij Borderlands en Fallout. En ze spelen in de DLC een beetje met de formule. Zo worden er in Fallout grote robots en UFO's toegevoegd. Daar ben ik fan van."

Bulletstorm moet in het eerste kwartaal van 2011 uitkomen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3 en speelt zich af in de zesentwintigste eeuw. Spelers kruipen in de huid van Grayson Hunt, een lid van een geheime eenheid genaamd Dead Echo. De game draait om het zo stijlvol omleggen van de tegenstanders, waar punten mee verdiend kunnen worden. De game wordt uitgegeven door Epic Games, maar Bleszinski zelf werkt op dit moment aan het derde en vermoedelijk laatste deel in de Gears of War-reeks. Deze moet in april 2011 uitkomen op Xbox 360.