"Ik blijf maar wachten op iets van Bungie dat niet Halo is. Die mannen zijn ongelooflijk. Ze lopen over water! Hetzelfde met Infinity Ward. Ik ben enorm enthousiast over Call of Duty en wil elk jaar mijn dosis krijgen, maar wat hebben jullie nog meer? Kunnen jullie mij iets geven wat ik nog nooit eerder heb gezien?"

Volgens Pitchford ligt het gebrek aan nieuwe franchise aan de manier waarop de markt op dit moment in elkaar zit. "De mensen die vernieuwen moeten beloond worden zodat degenen die een grote gok maken zich dat kunnen veroorloven. Het is een te groot risico voor Infinity Ward om iets anders te doen dan waar ze nu mee bezig zijn." Volgens Pitchford is de onafhankelijkheid van Bungie nu het niet meer alleen games voor Microsoft hoeft te maken, een stap in de goede richting, maar wel een groot risico.

Gearbox

Gearbox Software heeft zelf ook ervaring met de Halo-reeks. De studio is verantwoordelijk voor de overzetting van Halo: Combat Evolved naar PC. Gearbox staat vooral bekend om hun Brothers in Arms-reeks en werkt op dit moment aan Borderlands en Aliens: Colonial Marines.