in 2013 werden uitgever Sega en Gearbox aangeklaagd vanwege het feit dat het uiteindelijke Aliens: Colonial Marines op vele vlakken afweek van wat er van te voren aan media en publiek werd getoond. Gearbox vraagt nu om de aanklacht te laten vallen omdat het niet vindt dat het iets te maken heeft met de aanklacht. In een verklaring laat Gearbox ook weten waarom het pas zo laat met deze verklaring komt. 

"[Gearbox] was noch de uitgever noch verkoper van de videogame in kwestie. Meer dan een jaar heeft Gearbox stil de aanklacht afgewacht zodat Sega, de uitgever en partij verantwoordelijk voor de marketing en schaal van de game, de verdediging op zich kon nemen. Gearbox heeft zich aan de wensen van de uitgever gehouden, ondanks dat de aanklager volop de aandacht zocht en misplaatste opmerkingen over Gearbox heeft geplaatst. Op dit moment kan Gearbox niet anders dan rechtsvol weg te gaan van betrokkenheid bij deze zaak." 

Sega

Polygon meldt dat Sega en de aanklagers in juni bijna tot een afspraak waren gekomen met betrekking tot de aanklacht, maar dat deze afspraak geen doorgang kon vinden omdat een van de twee aanklagers moeilijk vindbaar bleek. Deze zit in de gevangenis, waardoor de afspraak nog geen doorgang kon vinden. Als deze wel was doorgegaan, zou Gearbox niets meer te maken hebben gehad met de aanklacht, zo meldt Polygon. 

Lees meer over de stroeve ontwikkeling van Aliens: Colonial Marines.