Gearbox-CEO Randy Pitchford gaat Magic Castle in Hollywood kopen

Gearbox-CEO Randy Pitchford gaat Magic Castle in Hollywood kopen

Gearbox-CEO Randy Pitchford gaat het beroemde Magic Castle in Hollywood kopen.

Dat meldt LA Times. De deal moet eind deze maand rond zijn. Het is niet bekend hoeveel Pitchford betaalt voor het kasteel.

Pitchford is een groot fan van goochelen; hij is al geruime tijd lid van de Academy of Magical Arts, dat gehuisvest is in Magic Castle. "Zo'n beetje alles wat ik weet over entertainment is in Magic Castle begonnen. Het voelt alsof ik mijn carrière er aan heb te danken." Het kasteel is een bekende locatie in Hollywood, maar inkomsten liepen terug sinds de coronapandemie, waardoor het zijn deuren moest sluiten. In 2020 kwamen er reportages naar buiten over seksuele intimidatie en discriminatie binnen het kasteel. 

Niet alleen Magic Castle is omstreden, ook diens aankomende eigenaar Randy Pitchford is de afgelopen jaren onder vuur komen te liggen. In 2018 werd Gearbox aangeklaagd door een voormalige werknemer van de studio, omdat hij een USB-drive van Pitchford in een restaurant zou hebben gevonden met daarop gevoelige informatie over het bedrijf, alsmede kinderporno. In 2019 liet men de rechtszaak vallen omdat het om een misvatting zou zijn gegaan. 

In 2019 beschuldigde de stemacteur achter Borderlands-personage Claptrap Pitchford er van dat hij hem aanviel tijdens de Game Developers Conference. Pitchford heeft dit echter ontkend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eindelijk een kasteel waar hij z'n USB-sticks veilig kwijt kan raken.

0
test

@TomKauw Lol, ja inderdaad, best bizar dat zoiets afgedaan wordt als een misvatting. Maargoed, dat soort mens.., nee laat maar..

0
test

@CroniC Weet er het fijne niet van, maar de misvatting kan zijn dat de usb niet van Pitchford was achteraf, of dat het foto's van zijn eigen kinderen in bad of op het strand waren, in Amerika wordt dat al snel ook als kp gezien

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou