We houden jullie al een tijdje op de hoogte van de teasersite War Story, waar beetje bij beetje de nieuwste game van Gearbox Studios uit de doeken gedaan werd. Vandaag heeft Ubisoft, de uitgever, het spel officieel aangekondigd. Speculatie ten spijt, de officiële titel van het spel luidt Brothers in Arms.

Brothers in Arms zou de meest realistische World War 2 shooter ooit moeten worden. Stap als speler in de schoenen van Sgt. Matt Baker, leider van een groep soldaten die tijdens D-Day met een parachute in Frankrijk voet aan land zetten. Het spel baseert zich op een waargebeurd verhaal en de decors van de missies zijn dan ook op basis van luchtfoto's zo nauwkeurig mogelijk gereconstrueerd.

Welke 3D engine Brothers in Arms gebruikt, is niet bekend. Wel heb je regelmatig prachtige vergezichten en lijken de maps erg groot en voorzien van veel vegetatie - waardoor je zowaar zou denken dat de Far Cry engine hier aan het werk is. Brothers in Arms zou eind dit jaar moeten verschijnen op de PC en vooralsnog onbekende consoleplatformen. Update: Op de officiële website van Brothers in Arms zijn de eerder verschenen teaserplaatjes nu ook in hoge resolutie te bekijken: