Nieuws
Borderlands

Gearbox blijft samen met 2K Games aan Borderlands-franchise werken

Ondanks de overname van Embracer Group

Geschreven door Michel Musters op
Gearbox Software blijft ondanks de overname door Embracer Group samen met uitgever 2K Games aan de Borderlands-franchise werken.

Dat heeft Gearbox-CEO Randy Pitchford gemeld aan de website VGC. "Er zijn dingen waar we erg goed in zijn en er zijn dingen waar anderen beter in zijn. Wat betreft Borderlands houden we van onze relatie met Take-Two en 2K Games en willen we samen blijven werken aan alle aangekondigde en geplande Borderlands-content."

Gisteren kondigde Embracer Group, de eigenaar van dochterondernemingen als THQ Nordic, Saber Interactive en Koch Media, aan voor 1,3 miljard dollar Gearbox Software over te nemen. De deal moet binnen drie maanden rond zijn en Randy Pitchford blijft CEO van de studio.

De Borderlands-games worden door 2K Games uitgegeven en het lijkt er dus niet op dat daar in de toekomst verandering in komt. Pitchford: "Ik verwacht dat we blijven samenwerken en samen nieuwe kansen blijven creëren... soms vind je gewoon de juiste groep die het volledige potentieel uit onze creatieve bezigheden haalt. We blijven openstaat voor die samenwerkingen." Pitchford herbevestigt dat Borderlands als franchise eigendom van Gearbox blijft.

Aan GamesIndustry.biz laat 2K Games daarnaast ook weten dat de samenwerking tussen de uitgever en Gearbox niet verandert, ondanks de overname van Embracer Group. Het is niet bekend of er intern een nieuwe Borderlands-game in ontwikkeling is bij Gearbox.

borderlands

Dit artikel delen:

Lees meer

Call of Duty: Black Ops Cold War-seizoensupdate is nu beschikbaar Animal Crossing: New Horizons ontvangt in maart nieuwe content
1

Reacties op: Gearbox blijft samen met 2K Games aan Borderlands-franchise werken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    kr1z

    • 4 februari 2021 12:24
    Dus…meer BL3 dlc binnenkort?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.