Nieuws
Ben Skywalker

Geannuleerde Star Wars-game had Skywalker's zoon als hoofdpersoon

Game was rond 2004 in ontwikkeling bij LucasArts

Geschreven door Lucas May op

In 2008 verschenen meerdere logo’s voor geannuleerde Star Wars-games, waaronder Star Wars Episode 7: Shadows of the Sith. Nu heeft een voormalig werknemer van LucasArts meer informatie verstrekt over de nooit verschenen titel.

Haden Blackman was de creative director van Shadows of the Sith en vertelt dat het gameconcept voornamelijk door hem bedacht is. Het verhaal volgde de Star Wars-films chronologisch op, dit was mogelijk omdat George Lucas had bevestigd geen nieuwe film meer te gaan maken.

Het verhaal draaide volgens Blackman om de zoon van Luke Skywalker: “In Shadows of the Sith speelde je als een volwassen versie van Ben Skywalker. Hij liep op het randje van de lichte en donkere kant van de Force, wat krachten ontketende die nooit eerder in films of games voorkwamen, terwijl hij een nieuwe bedreiging ging onderzoeken.” Een afstammeling van Han Solo moest deze bedreiging vormen in de game.

De game kwam niet veel verder dan ideeën op papier, concept art en een aantal prototypes. Sommige van deze concepten werden later gebruikt in The Force Unleashed en het ook nooit uitgekomen Star Wars 1313.

Star Wars games

Bron: CineLinx

Dit artikel delen:

Lees meer

Remedy registreert handelsmerk voor ‘Alan Wake’s Return’ Twee Nederlandse gamebedrijven waar je nu kunt werken
1

Reacties op: Geannuleerde Star Wars-game had Skywalker's zoon als hoofdpersoon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Tektwo

    • 26 februari 2016 07:33
    Die afstammeling van Han Solo is ook een Skywalker. Ik vind dit wel interessant. Wederom Skywalker vs Skywalker zeg maar. Dat is dan een iets ander verhaal dan de nieuwe film, tenzij………………

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.