Geannuleerde Halo voor Xbox 360 lijkt veel op de Lego-games | Gamer.nl

Geannuleerde Halo voor Xbox 360 lijkt veel op de Lego-games | Gamer.nl

Videobeelden van een geannuleerde Halo-titel zijn opgedoken. De game moest verschijnen voor Xbox 360 en maakte gebruik van de Mega Bloks-licentie.

De beelden zijn uitgebracht door Andrew Borman, eigenaar van een gericht op het conserveren van de geschiedenis van games. Via een anonieme donateur heeft hij twaalf minuten aan gameplaybeelden ontvangen van Mega Bloks Halo.

De game was in ontwikkeling bij N-Space en was een combinatie van Halo en de Lego-achtige Mega Bloks. N-Space sloot begin vorig jaar zijn deuren. Borman legt in de video uit dat Lego nooit realistische wapens gebruikt in hun speelgoed of games, vandaar dat de licentie van Halo bij Mega Bloks terecht kwam.

In de video is Master Chief te zien die tegen gebruikelijke Halo-vijanden vecht, in een Warthog rijdt en bekende wapens uit de serie gebruikt. De game ziet er behoorlijk anders uit vergeleken met normale Halo-games door onder andere fel kleurgebruik en de mogelijkheid om blokken te gebruiken om bijvoorbeeld turrets te maken.

Borman speculeert dat Microsoft het project heeft laten vallen vanwege de lancering van de Xbox One.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou