In statistieken welke Nintendo recentelijk naar buiten gebracht heeft, komt naar voren dat Nintendo zo'n 10 miljoen GBA's verscheept heeft aan retailers binnen Europa. Drie miljoen hiervan omvatten de GBA SP welke dit jaar is verschenen op de gamesmarkt.

Natuurlijk betreft het hier enkel verscheepcijfers, maar het geeft wel een redelijke indicatie dat de GBA nog steeds een erg gezonde marktpositie heeft en goed blijft verkopen. Daarnaast is de kersperiode in aantocht met enkele aantrekkelijke games welke rond die tijd zullen launchen. Hieronder vallen onder andere Final Fantasy: Tactics Advance en Mario & Luigi: Superstar Saga.De handheldmarkt is dus nog steeds erg lucratief te noemen voor Nintendo en sinds de prijsverlaging van de GameCube doet ook deze console het de laatste maanden erg goed. Voorlopig lijkt deze eigenzinnige spelletjesfabrikant uit Kyoto dus nog niet uit het veld geslagen te zijn en voor velen onder ons is het wellicht ook te hopen dat dit zo blijft.

Hoeveel invloed de PSP van Sony over een aantal jaren echter zal hebben op het grote succes van de GBA, zal nog even bezien worden. Zeker is al wel dat Sony hiermee een erg interessant product in handen lijkt te hebben.