Nintendo heeft bekend gemaakt dat de GameBoy Advance de snelst verkochte console van Europa is. Nog nooit eerder werden er bij de launch zoveel machientjes verkocht als nu.

De GBA is in de eerste week van haar bestaan maar liefst 500.000 maal over de Europese toonbanken gegaan. Dat is meteen het maximum dat verkocht kon worden, aangezien er niet meer GBA's verscheept waren. Vandaag werd bekend dat de nieuwe portable spelcomputer van Nintendo, de Game Boy Advance, Europa´s snelstverkopende spelcomputer ooit is geworden. In de eerste week na de release werden meer dan 500.000 exemplaren verkocht.

De Game Boy Advance is de nieuwe, geavanceerde versie van de Game Boy, de populaire portable spelcomputer die sinds de introductie in 1989 wereldwijd 110 miljoen keer werd verkocht.

Retailers in geheel Europa proberen hun schappen weer zo snel mogelijk vol te krijgen. Het commentaar van Joep Peters, inkoper bij de elektronica keten Dixons: “Dit is de allerbeste Game Console introductie die we ooit hebben gehad” Met kerst hoopt Nintendo maar liefst 3 miljoen GBA's te hebben verkocht in Europa.

Als Sony nou maar niet weer vervelend gaat doen