Het was al bekend dat ontwikkelaar Gas Powered Games, bekend van Supreme Commander en Dungeon Siege, werkte aan een nieuwe RPG onder de vlag van SEGA. Inmiddels zijn meer details bekend rond deze titel, waaronder de naam van het spel: Space Siege. De naam vat eigenlijk al kort samen wat het spel is: Dungeon Siege in een science-fiction setting.

Maar het spel is meer dan dat. Keuzes die je maakt gedurende het spel en dan vooral in de manier waarop je je personage ontwikkelt, hebben namelijk een grote invloed op het verloop van het verhaal. Jij, Seth Walker, bent namelijk dé aangewezen persoon om de mensheid van de ondergang te redden. In het spel krijg je de kans om je personage te upgraden met diverse cybernetische modificaties, maar wanneer je er teveel van gebruikt, loop je het risico dat de rest van de mensen jou niet meer als één van hun zien omdat je eigenlijk meer mens dan robot bent geworden.

Wil je de ondersteuning van de mensheid wel houden, dan kun je er ook voor kiezen je menselijke eigenschappen te verbeteren, met als risico dat je niet sterk genoeg bent om de strijd aan te gaan met de buitenaardse tegenstanders. Interessante dilemma's dus die deze RPG zouden moeten onderscheiden van de rest. Space Siege verschijnt in 2008 voor PC.