Wie denkt dat een beetje programmeren op je zolderkamertje niets oplevert, moet eens gaan praten met Garry Newman. Hij is namelijk het brein achter Garry's Mod, een soort mod voor de Source-engine die je in staat stelt om met alle objecten uit verschillende Source-games te doen wat je zelf wilt. Garry's Mod is sinds zijn lancering op Steam al 312.541 keer verkocht, wat zo'n slordige $3 miljoen heeft opgeleverd.

Het is een beetje lastig om uit te leggen wat Garry's Mod nu precies doet, maar je kunt het nog het beste zien als een gigantische zandbak. Een zandbak waarin je bijna alle objecten uit de Half-Life 2-games en Counterstrike kan importeren. Vervolgens kun je er een hoop grappige physics op loslaten of een nieuwe soort game bedenken. Uiteindelijk is alleen jouw eigen fantasie de grens in Garry's Mod.

Overigens was Garry's Mod in zijn beginjaren volledig gratis. Nadat de mod door veel gamers werd opgepikt, besloot Valve om de mod via haar eigen Steam-distributieservice aan te bieden voor $9,99. Wat het bedrijf uiteindelijk geen windeieren heeft gelegd.