Garantiebeleid Sony, Microsoft en Nintendo onder vuur | Gamer.nl

Garantiebeleid Sony, Microsoft en Nintendo onder vuur | Gamer.nl

De Federal Trade Commission (FTC) heeft zes bedrijven, waaronder Nintendo, Microsoft en Sony, zes weken gegeven om de garantie op hun consoles aan te passen.

De Amerikaanse organisatie die consumenten beschermt heeft besloten dat het garantiebeleid van de bedrijven illegaal is. De consoles bevatten stickers waarop staat dat wanneer ze verwijderd worden - bijvoorbeeld bij het openmaken van de consoles om ze te laten repareren - de garantie vervalt.


Naast Microsoft, Sony en Nintendo maken ook Asus, Hyundai en HTC gebruik van deze stickers. De stickers gaan tegen het principe van de in 1975 vastgelegde 'Magnuson-Mo Warranty Act' in. Deze wet meldt dat geen bedrijf dat producten duurder dan 5 dollar verkoopt, restricties op het repareren van deze producten mag plaatsen.

De website Motherboard is achter de uitspraak van de FTC gekomen door gebruik te maken van de Freedom of Information Act, de wet in de Verenigde Staten die stelt dat dergelijke uitspraken en documenten gedeeld moeten worden met de wereld. De FTC heeft bedrijven begin april via een brief verwittigd. De organisatie kan de bedrijven echter niet dwingen om hun garantiebeleid aan te pa en.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou